Op zoek naar Asbestinventarisatie?

januari 16, 2021 0 Door rotterdamqualiti

Asbestinventarisatie

Heb je onlangs een oude woning of oud bedrijfspand gekocht? Laat dan asbestinventarisatie uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Asbest kan schadelijk zijn voor je gezondheid waardoor het dus belangrijk is dat indien er asbest in een woning of bedrijfspand aanwezig is, dit verwijdert wordt. Met het blote oog kun je vaak niet zien of er asbest in een woning aanwezig is. Toch is het belangrijk om dit te weten. Dit kan niet alleen van belang zijn op het moment dat je onlangs een nieuwe woning of een nieuw bedrijfspand hebt gekocht, maar ook omdat een woning of bedrijfspand gesloopt moet worden.

Slopen en asbest

Wanneer een oud gebouw gesloopt moet worden, is het belangrijk om voor het slopen asbestinventarisatie uit te laten voeren. Asbest kan immers schadelijk zijn. En de kans is groot dat er tijdens het slopen allerlei asbestdeeltjes rond gaan dwarrelen op het moment dat je niet op de juiste manier sloopt. Veel oude daken bevatten asbest en voordat dit dak compleet gesloopt kan worden, zal eerst het asbest verwijdert moeten worden. Het is belangrijk dat je dit niet zomaar zelf gaat doen, maar dit overlaat aan een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Dit kan een bedrijf zijn wat eveneens is gespecialiseerd in asbestinventarisatie.

Een gespecialiseerd bedrijf

Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbest. De werknemers van zo’n bedrijf zullen uiterst zorgvuldig aan de slag gaan met het verwijderen van asbest op het moment dat zij ingeschakeld worden. Nadat dit gedaan is, kunnen de rest van de sloopwerkzaamheden opgestart worden. Door eerst het asbest te laten verwijderen, waarborg je niet alleen de veiligheid van jezelf, maar ook van je omgeving. Heb je dus een oude woning of oud bedrijfspand gekocht, of wil je sloopwerkzaamheden aan een oud gebouw uit gaan voeren? Laat dan altijd eerst asbestinventarisatie uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit zodat je verzekerd bent van veilige leef of werkomstandigheden.