Koffiemachine horeca

Koffiemachine horeca

Koffiezetapparaten en koffiemachines zijn kooktoestellen die worden gebruikt om koffie te zetten. Hoewel er veel verschillende soorten koffiezetapparaten zijn die verschillende koffiezet principes gebruiken, wordt in de meest voorkomende apparaten koffiedik in een papieren of metalen filter in een trechter geplaatst, die over een glazen of keramische koffiepot wordt geplaatst, een kookpot in de ketel familie. Koud water wordt in een aparte kamer gegoten, die vervolgens wordt gekookt en in de trechter wordt geleid. 

Geschiedenis koffiemachine

Honderden jaren lang was het zetten van een kopje koffie een eenvoudig proces. Een koffiemachine horeca van bijvoorbeeld Laresso werd toen nog niet gebruikt. Gebrande en gemalen koffiebonen werden in een pot of pan gedaan, waaraan heet water werd toegevoegd en gevolgd door de bevestiging van een deksel om het infusieproces te starten. De potten zijn speciaal ontworpen voor het zetten van koffie, allemaal om te proberen het koffiedik op te vangen voordat de koffie wordt ingeschonken. Typische ontwerpen zijn voorzien van een pot met een platte uitgezette bodem om zinkende grond op te vangen en een scherpe schenktuit die de zwevende grinds opvangt. Andere ontwerpen hebben een brede uitstulping in het midden van de pot om koffiedik op te vangen wanneer de koffie wordt ingeschonken.

Infusie

Rond 1889 werd het brouwproces met infusie in Frankrijk geïntroduceerd. Dit omvatte het onderdompelen van de gemalen koffiebonen, meestal verpakt in een linnen zak, in heet water en het laten trekken of “trekken” totdat de gewenste sterkte was bereikt. Niettemin werd het gedurende de 19e en zelfs het begin van de 20e eeuw als voldoende beschouwd om gemalen koffie toe te voegen aan heet water in een pot of pan, het te koken tot het goed rook en het brouwsel in een kopje te gieten. Ook hier werd een koffiemachine horeca nog niet gebruikt.

 

Moderne koffie

Aan het einde van de 18e eeuw waren er veel innovaties uit Frankrijk. Met de hulp van Jean-Baptiste de Belloy, de aartsbisschop van Parijs, werd het idee dat koffie niet gekookt mag worden geaccepteerd. De eerste moderne methode om koffie te zetten met behulp van een koffiefilter is meer dan 125 jaar oud en het ontwerp was weinig veranderd. De biggin, van oorsprong uit Frankrijk ca. 1780, was een pot met twee niveaus die de koffie in een stoffen zak hield in een bovenste compartiment waarin water werd gegoten, om via gaten in de bodem van het compartiment af te voeren in de koffiemachine horeca eronder.

rotterdamqualiti

Related Posts

Glas coating aan laten brengen

Boekhouding in Tilburg

De Personal matchmaker

Easy Showtime lichtontwerp

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *