Een baarwagen aanschaffen

januari 16, 2021 0 Door rotterdamqualiti

Baarwagen

Ben jij werkzaam in de uitvaartbranche? Overweeg dan eens om een baarwagen aan te schaffen. Door een baarwagen te gebruiken bij het uitvoeren van je werkzaamheden hoef je namelijk veel minder fysieke inspanning te leveren. Hierdoor loop je minder kans om last te krijgen van overbelaste spieren en gewrichten. Met behulp van een baarwagen kun je namelijk een de overledene naar de rouwauto begeleiden en je kunt met behulp van een baarwagen de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats begeleiden. Dit zonder dat je hierbij veel fysieke inspanning hoeft te leveren. Een lijkkist neemt namelijk behoorlijk wat gewicht met zich mee.

Soorten baarwagens

Er zijn verschillende soorten baarwagens verkrijgbaar. Dit kunnen baarwagens zijn waarbij je zelf nog enige inspanning moet leveren, maar dit kunnen ook baarwagens zijn die door middel van hydraulische druk omhoog en omlaag kunnen worden gebracht. Daarnaast zijn er ook inklapbare baarwagens verkrijgbaar. Zo’n baarwagen kun je dan eenvoudig meenemen in de rouwauto. Dit zodat je niet eerst in het uitvaartcentrum op zoek hoeft te gaan naar zo’n wagen. Naast dat er gespecialiseerde bedrijven zijn waarbij je zo’n wagen kunt aanschaffen, kun je hier vaak ook terecht voor reparatie en onderhoud aan de wagen.

Reparatie en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat een baarwagen optimaal blijft functioneren, is het belangrijk dat er zo nu en dan onderhoud aan de wagen uitgevoerd wordt. Daarnaast kan het soms noodzakelijk zijn om een reparatie aan de wagen uit te laten voeren. Dit kun je vaak laten doen door hetzelfde bedrijf als waarbij je de wagen hebt gekocht. Wanneer je werkzaam bent in de uitvaartbranche, is het raadzaam om eens op zoek te gaan naar een baarwagen. Hierdoor kun je namelijk je eigen lichaam, en de lichamen van je collega’s ontlasten. Wanneer er namelijk steeds veel fysieke inspanning wordt vereist tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden, loop je de kans dat jij of één van je collega’s vroeg of laat een keer overbelast raakt.